Oppskrift: Tomatsuppe

Tomatsuppe med røde linser og gulrot

Matinfluenser Ida Gran-Jansen sin supergode hjemmelagde tomatsuppe.

TOMATSUPPE: Hjemmelaget tomatsuppe med gulrot og røde linser. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
TOMATSUPPE: Hjemmelaget tomatsuppe med gulrot og røde linser. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Hjemmelaget tomatsuppe er frisk og god i smaken, og blir ekstra god med gulrot og røde linser. Oppskriften er fra kokeboken «Lur familiemat». 

– Jeg var selv vant med å spise pulversuppen, og likte den helt til jeg begynte å lage hjemmelaget fra bunn. Nå er det ingen vei tilbake, sier Ida Gran-Jansen. 

Oppskriften er til 2 voksne + 2 barn. 

Dette trenger du: 

  • 700 g cherrytomater
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 klype salt
  • 125 g tørkede røde linser
  • 2,5 dl kyllingkraft/grønnsakskraft
  • 1-2 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte (kan sløyfes)
  • Salt etter smak
  • 4 egg
  • 75 g fullkornsmakaroni

Slik lager du tomatsuppen: 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. 
  2. I en stor ildfastform kan du ha hele cherrytomater, gulrot i små biter, løk i biter og presset hvitløk. 
  3. Hell over olje og salt, og bland det godt sammen. 
  4. Stek midt i ovnen i 30 minutter. 
  5. Mens tomatene steker, kan du skylle linsene i vann og koke dem i en kjele i 10 minutter. Hell av vannet. 
  6. Du kan også koke egg (jeg beregner 1 egg pr pers) og fullkornsmakaroni mens du venter på tomatene i ovnen. Jeg koker eggene i 7 minutter. 
  7. Ha alt fra den ildfasteformen over i en blender sammen med linser, kyllingkraft og kremfløte. Kjør til en glatt suppe. 
  8. Smak til med salt. 
  9. Server suppen med egg og makaroni. 

Hvis du har mer suppe igjen etter midagen, kan du fint fryse den ned. 

Allergi? Dropp egg i suppen, bytt til glutenfri makaroni, dropp kremfløte.