Tjukkmjølkspudding med rabarbra og havreflarn

- eller populært kalt: Tilslørte Rørospiker!

Tjukkmjølkspudding:

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann.
Kok opp fløte, sukker og splittet vaniljestang.
Pass på at fløten ikke brenner seg i bunnen på kasserollen.
Trekk kasserollen vekk fra platen, avkjøl litt, klem vannet ut av gelatinbladene og løs dem opp i den varme fløten.
Tilsett tjukkmjølk.
Knus havrekjeks og strø litt i bunnen på porsjonsformer/glass, sil fløteblandingen over i porsjonsformer/glass og sett kaldt i 3-4 timer.
Ved servering dryss over knuste havreflarn og rabarbrakompott.

Rabarbrakompott:

Hvis rabarbraen er storvokst, trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter.
Kok opp vann, ca 1 ½ dl sukker og kanel.
Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min , til rabarbraen er mør.
Smak til med sukker.
Rør sammen potetmel og kaldt vann.
Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden til passe konsistens.
Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.

Her ser du videre:

314791