Tekake
med nøtter og kaneltopping
Smelt smør i en kjele.
Tilsett melk, trekk kjelen fra platen når væsken er lunken(fingervarm).
Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken før resten av melken tilsettes.
Tørrgjær blandes direkte i melet.
Rør inn sukker, kardemomme, sitronskall og hvetemel og elt til deigen slipper bakebollen.
Deigen skal ikke være for fast.
La deigen heve i 40-45 min.
Ta deigen ut på et melet bakebord og elt inn rosiner.
Kjevle deigen og fordel utover i en smurt eller bakepapirkledt langpanne.
Dekk med et klede og sett til heving i ca 25 min.
Lag toppingen.
Finhakk mandler/valnøtter og bland med mykt smør, sukker og kanel.
En foodprocessor kan også brukes, da trenger ikke nøttene/mandlene hakkes på forhånd.
Fordel blandingen på den hevede deigen i langpannen, dekk til med et klede.
Sett til heving i ca 20 min, mens stekeovnen forvarmes til 200oC.
Stek på nederste rille i ca 20 min.
Se videre: