Syrlig eplesaus

Til fisk

Velg fisk etter tilgang og hva du liker, laks, ørret, sei, torsk, steinbit.

Begynn med sausen.
Surr finhakket sjalottløk i smør, tilsett eplejuice og kok opp.
Tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre.
Ta opp epleterningene og kok eplejuice inn til det halve.
Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner.

Tilsett de kokte epleterningene i sausen sammen med syltet gresskar rett før servering.
Smak til med salt, pepper og sukker.

Fisken:

Skjær laksefileten opp i serveringsstykker, dryss over salt og pepper og stek i panne eller stekeovn.

I stekepanne : varm nøytral olje, feks rapsolje i en stekepanne, tilsett smør og la det smelte og bruse før laksestykkene legges i pannen.
Dryss på salt og pepper og stek ca 2 min på hver side, til laksen er knapt gjennom stekt.
Dryss ev over litt finrevet skall av sitron rett før servering.

I stekeovn : varm stekeovn til 175 oC .
Legg laksestykkene eller hel laksefilet i et ildfast fat, dryss med salt og pepper , press over litt sitron og olje.
Stek i 10-12 min til laksen er knapt gjennomstekt.

Steketiden er avhengig av tykkelsen på laksestykkene.

Mandelpotet- og sellerimos:

Skrell, del og kok poteter og sellerirot.
Kok møre i usaltet vann.
Hell av vannet , mos og smak til med litt smør og salt, pepper og ev frisk finhakket dill eller gressløk, eller finrevet muskatnøtt.

Mer innhold fra TV 2