Svinenakke , smørstekt østerssopp, purreløksmør og blomkålpure

Begynn med purreløksmør. Skyll og finsnitt purre og skjær frisk ingefær i staver. Ha over i en kasserolle og kok mør i eplejuice, tilsatt salt og pepper. Tilsett smør og rømme og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpure:

Rens og del blomkål i buketter og del løk i båter. Kok møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til på spe pureen med. Ha blomkål og og løk over i en hurtigmikser .Kjør sammen til en glatt masse og spe med smør og rømme. Eller bruk en stavmikser . Tilsett ev litt av kokevannet hvis pureen blir for fast. Smak til med salt , pepper og ev litt eplecidereddik.

Sprøstekt kongeøsterssopp:

Del sopp og løk i strimler og stek gylne i smør. Smak til med salt og pepper.

Svinenakke / svinekoteletter:

Smelt smør i en panne og legg i kjøttet når smøret er smeltet og sluttet og bruse. Dryss på salt og pepper. Stek 2-3 min på hver side.

Anrett svinekjøttet på en seng av blomkålpure og legg over purresmør og sprøstekt sopp og rødløk.

Server med kokte poteter.