Oppskrift: Pasta caprese

Supergodt - pasta caprese

Kjendiskokk Kjartan Skjelde deler sin grønne og gode pasta.

PASTA CAPRESE: Kjendiskokkens supergode pasta med mozzarella og tomat. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PASTA CAPRESE: Kjendiskokkens supergode pasta med mozzarella og tomat. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Mesterkokk Kjartan Skjelde er kjent for mange som både dommer i Masterchef og programleder i Camp Kulinaris. Nå er han aktuell med kokeboken «Smakfulle grønne middager», hvor han deler sin oppskrift på pasta caprese. 

– Dette er en fantastisk kombinasjon og en gjenganger i det italienske kjøkkenet, som er fullt mulig å lage med pasta, sier Kjartan. 

Dette trenger du: 

  • 500 g conchiglie eller annen pasta

Sausen: 

  • 1 kepaløk, finnhakket
  • 1 rød chili, uten frø, finsnittet
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 1/2 dl eplesidereddik
  • 1 ss sukker
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 500 g assorterte småtomater
  • Salt, ferskkvernet sort pepper og sitron

Topping: 

  • 1 mozzarella, av bøffelmelk
  • 1 potte fersk basilikum

Slik lager du pasta caprese: 

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. 
  2. Fres hvitløk, løk og chili i olje i en kjele til løken er blank, 2-3 minutter på middels varme. 
  3. Tilsett tomatjuice, eddik og sukker. Kok i ca. 15 minutter til halvparten av sausen er igjen. 
  4. Tilsett olivenolje og delte småtomater, og bland det sammen med den kokte pastaen. Smak til med salt, ferskkvernet sort pepper og sitron. 
  5. Topp med mozzarella og fersk basilikum.