Supergod kake med kremfyll

Dette er en gammel oppskrift videreformidlet fra en trofast seer: Gudveigs pinnekake.

Husk at det lønner seg å fordele avkjølt krem på avkjølt kake. Denne oppskriften fikk vi videreformidlet av vår tidligere kollega i God morgen Norge, Bente Aune.

Gudveigs pinnekake

Dette trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 125 g sukker
  • 100 g finhakkede/malte mandler (skåldede)
  • 1 ss hvetemel (eventuelt potetmel for glutenfri)
  • 1 ts bakepulver

Krem/fyll:

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g myk Melange i terninger/biter*

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 200 grader.

Visp eggehviter og sukker til mykt lyst skum.

Bland sammen malte mandler, vaniljesukker og hvetemel og vend lett inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott.

Kle en form ca. 20x20 cm med bakepapir eller bruk en rund for 26/28 cm.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 grader i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakestikke etter ca. 30 minutter. Avkjøl på rist før krem smøres over.

Krem/fyll: Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vanilje i en kasserolle. Varm opp til rett under kokepunktet under omrøring, til en fyldig krem. Trekk vekk fra platen.

Visp inn myk Melange i terninger litt etter litt og visp sammen til en fyldig krem og fordel over den avkjølt kaken.

*I samarbeid med produktplassering