Stjerne-nachos

Hvetetortilla og tacotilbehør

Oppskrift hentet fra kokeboken ”Pappamat ” av Per A. Risnes, Garmann forlag

Tacokrydder:

Ha alt i en morter og støt sammen.
Oppbevar i tett mørk boks.

Guacamole:

Del avocado i to, ta ut steinen og bruk en skje til å ta ut avocado ”kjøttet”.
Grovmos med en gaffel.
Tilsett løk, chili, hvitløk, knuste korianderfrø og saft av lime.
Mos med en gaffel og rør inn rømme.
Smakt til med salt og pepper.

Enkel, fersk salsa:

Bland godt sammen.
Smak til med salt og pepper.

Hvetetortilla:

(ca 12 tortilla).
Sikt melet og saltet i en bolle.
Gni inn oljen med fingrene til det er en kornete masse.
Tilsett det kokende vannet, litt av gangen, og kna til en myk deig.
Bruk gjerne vaskehansker hvis du synes det blir for varmt.
Dekk bollen med et håndkle og la deigen hvile i en halv time.
Sjekk konsistensen.
Om den er for tørr eller kornete, så ha i litt mer vann og kna ekstra.

Del deigen i 12 deler.
Trill dem til små pingpongballer.
Kjevle ut til runde lefser på bakebord med mye mel. Så tynne som mulig.
Kjevle til sirkler på ca 15 cm.

Stek tortillaene på lefsetakke eller stekepanne i støpejern.
Du trenger ikke fett på pannen.
Beregn ca 1 minutt på hver side.
Følg godt med så de ikke blir svidd i luftboblene.

Pakk de ferdige tortillaene i et håndkle og hold dem varme i ovnen hvis de skal spises med en gang.

Stjerne-nachos:

(Til 4 personer)

1 muffinsbrett
12 små hvete- eller maistortillaer
2 dl salsa
200 g cheddar, revet
2 dl rømme

Skjær ut femtakkede stjerner av tortillaene som passer ned i muffinsformene.
Varm tortillaene opp i folie i ovnen et par minutter slik at de blir myke.
Pensle stjernene med olje på begge sider.
Press dem ned i formene og stek i åtte minutter i ovnen på 200 grader til de begynner å bli sprø.
Ha salsa og ost ned i skjellene.
Stek videre til osten er smeltet og salsaen er varm.
Ha en klatt rømme oppi hvert skjell før servering.

Se videre:

770308

Mer innhold fra TV 2