Oppskrift: Fiskemiddag

Stekt torsk og fløtegratinerte poteter

Sammen med torsk og fløtegratinerte poteter serveres bakt paprika med pesto.

TORSK OG FLØTEGRATINERTE POTETER: Christer Rødseth sin rustikke middagsrett. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
TORSK OG FLØTEGRATINERTE POTETER: Christer Rødseth sin rustikke middagsrett. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Fløtegratinerte poteter med løk og hvitløk setter godlukten på kjøkkenet. Pass på at potetene får hvile 15 minutter før servering.

– Jeg lar alltid torsken ligge litt med salt noen minutter, før jeg skylder av. Dette for å gjøre fisken ekstra spenstig, sier Christer.

Dette trenger du:

  • 600 g torskefilet
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • 1 fedd hvitløk til smak
  • 1 stilk estragon

Fløtegratinerte poteter:

  • 400 g små gule poteter
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper til smak
  • Bakt paprika:

  • 2 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Flaksalt til smak
  • Noen estragonblader/basilikumblader
  • 4 ss basilikumpesto, lag selv eller kjøp ferdig

Slik gjør du:

1. Start med å salte fisken lett ved å drysse litt fint salt over. La fisken ligge i 5 minutter før du skyller av saltet. Kutt så fisken i stykker på 150 gram.

2. Kok potetene i saltet vann. Ha de så i en ildfast form. Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken. Bland løk og hvitløk inn i potetene før du heller over melk og fløte.

3. Sett så potetene i ovn på 225 grader varmluft. La det hele steke til det er gyllent, ca. 30 minutter. La de hvile i 15 minutter før du serverer.

4. Rens paprikaen og bak på 225 grader i 10-12 minutter. Hakk de så grovt opp og smak til med litt eddik, olivenolje, salt, estragon og pesto.

5. Fisken stekes ved at du varmer en stekepanne med litt nøytral olje og har fisken i med skinnsiden opp. La fisken få en gyllen brun farge før du har i litt smør, snur fisken og steker et par minutter til. Ha i et hvitløksfedd og noen friske urter for smak. Ta fisken ut og la fisken hvile et par minutter før servering.

I samarbeid med Gartner.