Stekt ørret med en eksotisk salat

Avokado, mango og paprika brukes i denne smakfulle salaten - serveres med quinoa.

Ørret kan byttes ut med laks, torsk, annen hvit fisk eller stekt kyllingfilet. Begynn med å lage salaten.

Dette trenger du:

Salat:

  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 paprika
  • 2 stilker vårløk
  • Saft fra 1-2 lime (smak deg fram)
  • ½-1 ts finhakket rød chili og ½-1 ts finrevet frisk ingefær (kan sløyfes) og 1 ½-2 dl sweet chilisaus

Stekt ørret:

  • Ca. 800 g ørretfilet med skinn
  • Salt, pepper
  • 2 ss teriyakisaus, søt tykk soyasaus eller sweet chilisaus
  • Olje til steking

Slik gjør du:

Rens og del avokado, mango og paprika i terninger og finsnitt vårløk. Bland lett sammen i en serveringsbolle. Finhakk chili og riv fint opp frisk ingefær og bland med saften fra lime. Bland inn i salaten. Smak deg fram til den smak og styrke du og dine liker. Tilsett frisk koriander eller persille rett før servering.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skrap skinnet på fisken fri for skjell (kan også stekes uten skinn). Del fisken i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm stekepanne med olje i 4-5 minutter, til skinnet et er sprøtt. Steketid avhengig av tykkelsen på fisken.

Snu fisken med kjøttsiden ned i stek videre i 30-40 sekunder på andre siden. Etterstek eventuelt i varm stekeovn ved 100 grader. Steketid er avhengig av tykkelsen på fisken.

Pensle kjøttsiden på den stekte laksen med teriyakisaus, sweet soyasaus eller sweet chilisaus før servering.