Stekt laks servert med nykål og sandefjordssmør

Deilig fiskemiddag

Fjern ben fra laksefileten, skinn kan evt sitte på.

Kjør sammen olje, urter til en glatt urteolje, smak til med revet sitronskall, salt og pepper.

Fordel urteoljen over laksefileten og la den stå og trekke smak i 20-30 min. For lengre tid sett den i kjøleskapet.

Sandefjordsmør: Kok opp fløte og persille. Trekk kasserollen vekk fra platen og rør inn smør i biter. Smak til med sitronsaft. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Del kål i båter og legg i kokende lettsaltet vann i 3-4 min.

Tips:

Mager saus. Kok opp lettmelk evt kaffefløte og jevn med hvetemel eller maisennamel (for glutenfri saus). La saus med hvetemel trekke i 6-7min. Tilsett friske urter for eksempel persille, dill og estragon. Bruk en stavmikser og miks sammen til en glatt grønn saus. Smak til med salt, pepper og revet sitronskall.

.