Stekt laks med soya og blomkålris

En rett for store og små - spennende smaker med både honning, soya og chilisaus.

Denne retten er hentet fra «Godt.no» og gjorde stor suksess hjemme hos programleder Peter og hans tvillinger på 5 år. Retten er ferdig på 20 minutter!

Dette trenger du:

  • 800 g laksefilet, skinn- og benfri
  • 2 ss smør
  • 2-3 fedd finhakket hvitløk
  • 4 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss chilisaus, sriracha (sterk chilisaus)
  • 1 lime
  • 1 håndfull urter (koriander, persille eller gressløk)
  • 1 blomkål, renset og revet til blomkålris
  • Ca. 200 g spinat
  • 1 ss olivenolje
  • Salt, grovmalt pepper
  • Eventuelt peanøtter

Slik gjør du:

Blomkålris: Fjern det grønne på blomkålen. Riv blomkålen opp på et råkostjern, til blomkålris. Rens og gjør klar spinaten.

Skjær laksefileten i 4-5 jevne biter og krydre med salt og pepper.

Varm smør i en stekepanne og stek laksestykkene raskt på begge sider. De skal ikke gjennomstekes, kjernen fremdeles rå. Ta opp laksestykkene og legg på en tallerken.

Tilsett finhakket hvitløk og la surre ved middels varme i 1-2 minutter før chilisaus, honning, soyasaus, saft fra lime og 1-2 ss vann tilsettes. Kok opp og la koke sammen til en fyldig saus, det går raskt.

Legg laksestykkene tilbake i pannen og øs den fyldige sausen over laksestykkene.

Stek blomkålrisen i en stekepanne med olivenolje, 2-3 minutter ved middels til høy varme. Krydre med salt og pepper og bland eventuelt inn litt hakkede urter.

Fres spinaten over høy varme til den faller sammen, rør gjerne med et hvitløkfedd festet til en gaffel. Krydre med salt og pepper.

Legg stekt blomkålris, spinat og laks lagvis på tallerkener. Dryss eventuelt med hakkede peanøtter (lett stekt i stekepanne) og granateplekjerner.