Stekt kveite
Dillstuede poteter og agurksalat
Norsk maimiddag.
Kveite kan byttes ut med ørret, laks eller annen fisk.
Dillstuede poteter og agurksalat er også godt følge til røkt eller gravet
fisk - trenger ikke varmebehandles.
Fileter fisken og dryss med litt salt, og la den ligge 10-15 min før den
stekes.
Fortsett med dillstuede poteter.
Dillstuede poteter:
Rens og del poteter og grønnsaker i terninger og kok dem møre i lettsaltet
vann.
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk / matfløte under omrøring.
Sausen skal ha en fyldig konsistens.
La sausen trekke 8-10 min.
Smak til med sennep, salt og pepper, vend inn potetene.
Tilsett rikelig med finhakket dill rett før servering.
Agurksalat:
Skyll agurken og fjern evt skall med en potetskreller.
Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel.
Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min.
Hell av noe av vannet som har dannet seg.
Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker evt sennep.
Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.
La salaten stå og trekke minst 10 min før servering.
Dryss over finhakket gressløk eller kruspersille før servering.
Kveite:
Skyll lett/ tørk saltet av fisken.
Varm nøytral olje i en stekepanne, tilsett smør og la det smelte før fisken
legges i pannen.
Kvern over pepper og ev ørlite salt, ha sitronskvier i pannen og øs stekefett
over fisken under steking.
Stek 2-4 min på hver side avhengig av tykkelse på fisken og hvor varm pannen
er .
Se videre: