Stekt flesk og duppe med kålrotstappe
Wenche slår et slag for tradisjonsmaten hun ble servert i sin barndom.

Denne oppskriften er til fire personer.
Dette trenger du:
Ca 600 g lettsaltet flesk i skiver
Smør eller margarin til steking.
Kålrotstappe:
1 kålrot, (beregne 1-2 skiver pr person)
vann og salt til koking
Hvit saus:
2 ss smør
1 ss finhakket løk
2 ss hvetemel
Ca 4 dl melk
Salt
Finrevet muskatnøtt
Slik gjør du:
Rens og del kålrot i skiver og kok til de blir møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
Hvit saus:
Surr smør og finhakket løk i en kasserolle. Dryss over melet, rør om og spe med melken litt etter litt, mens du visper/rører godt om slik at sausen ikke klumper seg og legger seg i bunnen på kasserollen. Syns du det lett blir klumper i sausen, spe med varm melk.
La sausen trekke 4-5 min for å fjerne melsmaken. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt og rør inn kokt grovmost kålrot.
Stekt flesk:
Flesk i skiver stekes i varm stekepanne (eventuelt med litt smør hvis flesket er magert).
Stek skikkelig på begge sider så det blir nesten sprøtt, uten å bli brent.
Tips: Annet tilbehør kan være rørte tyttebær eller skiver av syltet rødbet. Man kan også kan servere stekt flesk med hvit saus og skiver av kokt kål.