Stekt flesk og duppe med kålrotstappe

Wenche slår et slag for tradisjonsmaten hun ble servert i sin barndom.

TRADISJONSMAT: Stekt flesk og duppe er en favoritt hos mange.. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
TRADISJONSMAT: Stekt flesk og duppe er en favoritt hos mange.. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Denne oppskriften er til fire personer.

Dette trenger du:

Ca 600 g lettsaltet flesk i skiver

Smør eller margarin til steking.

Kålrotstappe:

1 kålrot, (beregne 1-2 skiver pr person)

vann og salt til koking

Hvit saus:

2 ss smør

1 ss finhakket løk

2 ss hvetemel

Ca 4 dl melk

Salt

Finrevet muskatnøtt

Slik gjør du:

Rens og del kålrot i skiver og kok til de blir møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet.

Hvit saus:

Surr smør og finhakket løk i en kasserolle. Dryss over melet, rør om og spe med melken litt etter litt, mens du visper/rører godt om slik at sausen ikke klumper seg og legger seg i bunnen på kasserollen. Syns du det lett blir klumper i sausen, spe med varm melk.

La sausen trekke 4-5 min for å fjerne melsmaken. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt og rør inn kokt grovmost kålrot.

Stekt flesk:

Flesk i skiver stekes i varm stekepanne (eventuelt med litt smør hvis flesket er magert).

Stek skikkelig på begge sider så det blir nesten sprøtt, uten å bli brent.

Tips: Annet tilbehør kan være rørte tyttebær eller skiver av syltet rødbet. Man kan også kan servere stekt flesk med hvit saus og skiver av kokt kål.