Stekt fjellørret

Serveres med dillstuede poteter og agurksalat

Server stekt fisk , vi velger fjellørret .

Dillstuede poteter er også godt følge til røkt eller gravet

Fisk.

Stekt røye eller ørret med urter

1-2 røyer eller 1 ørret (ca 1 kg )

Ca 100 g mykt smør

en god ”neve” friske urter for eksempel gressløk, timian , persille

revet skall av 1 sitron

salt, pepper

olje til pensling

Rens og fileter fisken. Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben.

Bland sammen smør, urter, sitronskall, salt og pepper, Fordel blandingen utover fiskefiletene og legg den andre fileten over,( hale mot hode ).

”Surr” filetene sammen med bomullstråd med 2-3 cm mellomrom. Pensle med litt olje og stek i panne eller på grill ca 10 min på hver side. La fisken hvile i 10 min. Fjern hyssingen før servering.

Dillstuede poteter

Rens og skjær poteter og selleri i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann. ( Poteter med tynt skall trenger ikke skrelles, kun skrubbes godt )

Smelt smør , rør inn hvetemel og spe med varm melk / matfløte under omrøring. Sausen skal ha en fyldig konsistens. La sausen trekke 8-10 min. Smak til med sennep, salt og pepper, vend inn potetene. Tilsett rikelig med finhakket dill rett før servering.

Agurksalat

Skyll agurken og fjern evt skall med en potetskreller.

Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg.

Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker evt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.

La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.

Se del 2 her

454273

Mer innhold fra TV 2