Oppskrift: Stekt aubergine

Stekt aubergine med rødbeteyoghurt og tranebær

En nydelig og rimelig rett som vil vekke oppsikt på ethvert middagsbord.

STEKT AUBERGINE: Med rødbeteyoghurt og tranebær. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
STEKT AUBERGINE: Med rødbeteyoghurt og tranebær. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Vinjournalist Sara Døscher deler en av sine rimelige retter. Sara er nå aktuell med kokeboken «Suppe på en spiker». Oppskriften er til 4 porsjoner og tar ca. 45 minutter og lage. 

– Dette er kul mat fra rimelige ingredienser som ser ut som et kunstverk, sier Sara. 

Dette trenger du: 

  • 4 auberginer, delt i to og skåret i rutemønster 
  • 1 rødbete, kokt og grovhakket
  • 5 dl gresk yoghurt (eller yoghurt naturell)
  • 2 ss tranebær (eventuelt tyttebær, gjerne frosne, eller andre tørkede bær) 
  • Olivenolje
  • Salt
  • 1 sitron, saften
  • Noen hele myntestilker med blader (eller andre urter)

Slik lager du stekt aubergine: 

  1. Stek auberginen i ovnen på 180 grader til den er mør. 
  2. I mellomtiden kjører du rødbeter med stavmikser til en mos som du rører inn sammen med yoghurten. 
  3. Smak til med salt og sitron og fordel utover auberginene.
  4. Topp det hele med tranebær og myntestilker.