Spinatpannekaker med kylling eller laks

Dette er pannekaker som passer perfekt til lunsj eller middag.

Spinatpannekaker servert med stekt kylling eller laks i strimler (velg det du liker). Du kan også bruke strimler av røkt laks. Eller bruke sorte bønner.

Tips: Lag dobbel porsjon pannekakerøre. Tilsett spinat i halvparten av røren. Den andre halvparten kan du bruke til dessert pannekaker med frisk frukt og vaniljekesam/vaniljeyoghurt.

Dette trenger du:

Pannekakerøre:

  • 4 egg (kan erstattes med 1 ts bakepulver og 1 dl matfløte, eventuelt Gryr for melkefritt)
  • 5 dl melk eller melk som tåles
  • Ca. 4 dl hvetemel (gjerne en blanding av fint og grovt mel), kan lages med glutenfritt mel
  • ½ ts salt
  • 3-4 dl fersk spinat (bor du et sted skvallerkål har tittet opp av jorden bruk den)
  • Smør til steking

Fyll:

Kylling eller laksestrimler. Stek strimler av kylling eller laks i litt olje. Dryss med salt og pepper og smak til med eventuelt sweet chili eller ingefærsaus eller urtekrydder/asiatiske krydder (velg det du liker). Kylling trenger litt lenger steketid enn laksestrimlene.

Kremfyll:

  • Ca. 100 g myk kremost med urter
  • Ca. 1 dl lettrømme
  • 1 avocado i terninger
  • ½ slangeagurk i strimler
  • Eventuelt reddiker i strimler
  • Ca. 1 dl strimlet spinat eller annen grønn salat

Slik gjør du:

Begynn med å lage pannekakerøre. Pisk sammen egg, melk og salt. Dryss i mel og smeltet smør visp sammen til en glatt røre. La røren stå og sette seg i 15-20 minutter før strimlet spinat tilsettes.

Lag fyllet: Stek strimler av laks eller kylling og smak til. Bland sammen myk kremost og rømme, vend inn avocado i terninger, agurk ev reddiker i strimler og strimalt spinat eller annen tykkbladet salat.

Steker du pannekaker i en panne med slippbelegg trenger du ikke smør til stekingen.

Tilsett/hell i rører til bunnen på panne så vidt er dekket, drei på pannen. Stek ved middels varm panne til pannekaken er stivnet på toppen, snu og stek på andre siden. Hold pannekakene varme i et ildfast fat/panne med lokk.

Servering: Fordel over fyll og brett sammen (som til en konvolutt).