Søtsaker i siste liten
Luke 24: Den store dagen er endelig her, og i julekalenderens siste luke disker Wenche opp med desserter du enkelt kan lage i siste liten.

Tilslørte «julepiker- og gutter»
Disse kan alle spise, dersom du bytter ut følgende:
Glutenfri: velg glutenfrie tørre kaker
Melkefri: velg tørre julekaker uten melk, stek epler i margarin uten melk og visp. Gryr (melkefri fløte) til myk krem.
Fri for egg: velg tørre kaker uten egg.
Diabetes: velg sukkerfrie tørre kaker- Erstatt sukker med sukrin gold. Tilpass mengde dessert i forhold til type diabetes.
Dette trenger du
- 4-5 epler
- Smør til steking
- Sukker og kanel
- Ca 3 dl kremfløte eller 1 beger med vaniljekesam
- Pepperkaker (beregn ca 4 knuste pepperkaker per person)
Slik gjør du det
Skrell og del epler i båter og stek i smør. Dryss med sukker og kanel, eller bruk eplemos smakt til med litt kanel og vanilje. Multer rørt opp med sukker og vanilje kan også brukes.

Knus pepperkaker, eventuelt blandet med andre tørre julekaker. Pisk kremen myk, eller så du kan bruke vaniljekesam. Legg knuste pepperkaker lagvis med krem og stekte eplebiter i porsjonsglass.
Engledessert på 1-2-3
Denne desserten er en bonusdesert til små og store, og er fri for gluten og egg. Den kan også enkelt lages melkefri.
- 500 g frosne halvtinte jordbær
- 5-6 ss sukker
- 2 iskalde bananer i biter (eventuelt fryste)
- 2 dl kald fløte, eventuelt kald kokos«krem» eller Gryr (melkefri fløte). Halvtint/myk vaniljeis kan også brukes
- Eventuelt noen dråper sitronsaft
Legg bærene foodprocessor og kjør til de begynner å mose seg. Tilsett kald fløte, banan delt i biter og litt sukker etter smak. Smakt til med litt presset sitron, det gir en frisk god smak. Kjør sammen til alt er godt most og blandet. Server nylaget med krumkaker eller kransekake.
Wecnhes varmende julegløgg
Bland ut solbær, bringebær, kirsebær og blåbærsaft med kraftig smak. Tilsett 1 kanelstang, 1 splittet vaniljestang, 2 hele anis og 3-4 nellikspiker ev ½ appelsin stukket inn med 3-4 nellikspiker.
Kok opp og la trekke i 20-30 minutter. Sil fra krydder før servering.
Server med rosiner og eventuelt hakkede mandler.