Søte fristelser fra Pascal

Dagens oppskrifter er fra boken: "Pascal - sjokolade, bakverk, kaker og terter", Dinamo Forlag

Pascals enkle sjokolademousse:

Kok opp melk, la sjokoladen smelte i melken.
Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i kaldt vann i minst 15 min.
Klem ut vannet og løs opp gelatinen i den varme sjokolademelken.
Avkjøl sjokolademassen til romtemperatur . Tilsett myk pisket krem og vend lett inn.

Fordel moussen i porsjonskopper eller små glass . Avkjøl.

Før servering. Legg over friske bær, ev også myk pisket krem .

Flamberte multer på isbunn:

Varm opp eggeplommer , sukker, vann og appelsinskall i vannbad til ca 60 oC.

Visp så i kjøkkenmaskin til eggedosis.
Konsistensen skal være seig når den er blitt kald .

Pisk fløten til en myk krem og bland med eggedosis.

Fyll i blomstervase eller i en dessert glassbolle ( må tåle varme !!)

Sett iskaken i fryser natten over .

Før servering , la iskaken stå i kjøleskap 30 -40 min.

Legg over multer smakt til med litt sukker ( hvis det er mye bærsaft ta det tilside , kok det ev inn til en tykk sirup som kan servers som tilbehør. )

Ved servering varm opp ( ikke koke ) opp ca 1 ½ dl konjakk eller akevitt , hell over multene på isbunnen.
Tenn på og la brenne ut og server straks.