Søte fristelser fra Pascal
Dagens oppskrifter er fra boken: "Pascal - sjokolade, bakverk, kaker og terter", Dinamo Forlag
Pascals enkle sjokolademousse:
Kok opp melk, la sjokoladen smelte i melken.
Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i kaldt vann i minst 15 min.
Klem ut vannet og løs opp gelatinen i den varme sjokolademelken.
Avkjøl sjokolademassen til romtemperatur . Tilsett myk pisket krem og vend lett inn.
Fordel moussen i porsjonskopper eller små glass . Avkjøl.
Før servering. Legg over friske bær, ev også myk pisket krem .
Flamberte multer på isbunn:
Varm opp eggeplommer , sukker, vann og appelsinskall i vannbad til ca 60 oC.
Visp så i kjøkkenmaskin til eggedosis.
Konsistensen skal være seig når den er blitt kald .
Pisk fløten til en myk krem og bland med eggedosis.
Fyll i blomstervase eller i en dessert glassbolle ( må tåle varme !!)
Sett iskaken i fryser natten over .
Før servering , la iskaken stå i kjøleskap 30 -40 min.
Legg over multer smakt til med litt sukker ( hvis det er mye bærsaft ta det tilside , kok det ev inn til en tykk sirup som kan servers som tilbehør. )
Ved servering varm opp ( ikke koke ) opp ca 1 ½ dl konjakk eller akevitt , hell over multene på isbunnen.
Tenn på og la brenne ut og server straks.