Solboller
Med smak av appelsin og vanilje
Smelt smør, tilsett melk eller vann og appelsinjuice og varm til "fingervarm” . Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet) . Rør eggene ut i resten av melken.
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 6-8 min, elt til glatt, smidig og blank deig.
Dekk til bakebollen og sett til heving i 30-40 min.
Ha deigen ut på bakebordet , del i to emner og kjevle hver del ut til et rektangel.
Dryss over en blanding av brunt sukker og kanel .Rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 40 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle . Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.
Avkjøl på rist.
Dette er en stor porsjon som kan halveres.