Smuldrepai

Av rabarbra, med smak av ingefær og kanel

Trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær, sitronskall og kanel.
Kok opp og la trekke 1 min, til stilken så vidt begynner å bli myke.

Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraene over og fordel resten av deigen over.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC ca 25-30 min.

Server med vaniljeis, vispet krem, vaniljekesam eller vaniljesaus

Vaniljesaus:

Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Tilsett eggeblandingen i den varme melken under omrøring til en fyldig saus.
Sausen bør ikke koke.
Sil og avkjøl.

Tips til enkel vaniljesaus:

Erstatt 2 eggeplommer med 2 ts maisennamel.
Fremgangsmåten som beskrevet over.