Smuldrepai
Av rabarbra, med smak av ingefær og kanel
Trekk av det grove skinnet på rabarbrastilkene.
Del stilkene i biter, legg i en kasserolle sammen med vann, sukker, ingefær,
sitronskall og kanel.
Kok opp og la trekke 1 min, til stilken så vidt begynner å bli myke.
Smuldre sammen alle ingrediensene til deigen, fordel halvparten av deigen i en
paiform eller ildfast form.
Legg rabarbraene over og fordel resten av deigen over.
Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC ca 25-30 min.
Server med vaniljeis, vispet krem, vaniljekesam eller vaniljesaus
Vaniljesaus:
Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Tilsett eggeblandingen i den varme melken under omrøring til en fyldig saus.
Sausen bør ikke koke.
Sil og avkjøl.
Tips til enkel vaniljesaus:
Erstatt 2 eggeplommer med 2 ts maisennamel.
Fremgangsmåten som beskrevet over.