Smakfull vegetarrett - ovnsbakte squashlapper

Ovnsbakte squashlapper er en tyrkisk rett full av smak - minner litt om en tynn pizza.

Oppskriften er av matskribent Vidar Bergum og kokeboken «Nydelig! Spennende mat, full av smak».

Dette trenger du til 4-6 personer:

TYRKISK VEGETARRETT: Smakfulle ovnsbakte squshlapper. Foto: God morgen Norge
TYRKISK VEGETARRETT: Smakfulle ovnsbakte squshlapper. Foto: God morgen Norge
  • 500 g squash
  • 2 egg
  • 100 g fetaost
  • 75 lagret hvit ost ,for eksempel cheddar eller en norsk lagret hvit ost
  • 20 g finhakket bladpersille (uten de tykke stilkene)
  • 30 g tørre brudsmuler/panko (finnes i hyllen med asiatisk mat)
  • 2 ss ekstra Virgin olivenolje
  • 40 g hvite sesamfrø (finnes i hyllene med asiatisk mat), til dryss
  • Salt , pepper

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnene til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Riv squash på den grove siden av råkostjernet (eller bruk foodprocessor med grov riveskive). Tilsett en halv teskje salt før du klemmer ut væsken.

Ha den revede squashen i et kjøkkenhåndkle eller en stor ren kjøkkenklut. Vri ut så mye væske som mulig, til det gjenstår ca. 350 g revet squash, vri i 4-5 minutter. NB! Viktig for det ferdige resultatet å vri ut så mye væske som mulig.

Bland raspet squash med egg, finrevet fetaost, revet lagret ost, hakket bladpersille, brødsmuler/panko, olivenolje og ca. ½ ts salt (mengden salt er avhengig av hvor salt osten er) og grovmalt pepper.

Fordel blandingen utover stekebrettet . Dryss med sesamfrø. Stek midt i varm stekeovn til gylden på toppen og litt mørkere i kantene, 15-20 minutter. Avkjøl litt før den skjæres i biter. Smaker best lune.