Smakfull pasta med skalldyr
Christer Rødseth lager pasta med reker, blåskjell og krabbe.
Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du:
- 400-500 g tørket pasta av god kvalitet
- 300 g reker med skall
- 1 kg blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 1 ss nøytral olje
- 400 g cherrytomater
- 1 fennikel
- 1 stor sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 4 ss olivenolje
- Salt og pepper til smak
- 1 liten klype sukker
- Eplecidereddik, sitronsaft og sitronskall til smak
- 2 krabbeskjell a 150 gram
- ½ potte fersk basilikum
- 1 liten neve saltede cashewnøtter
Slik gjør du:
Rens rekene og skyll blåskjell godt i kaldt vann. Husk å ta vare på rekeskallet til senere, det blir en veldig god suppe eller kraft. Se oppskrift på rekesuppe for noen uker siden her i Wenches kjøkken.
Kutt sjalottløk og hvitløk fint. Varm en kjele og ha i olje. Fres løk og hvitløk kjapt til det blir blankt og ha i blåskjell og hvitvin. Sett på lokk og la de dampes til blåskjellene åpner seg. Hell så av kraften, og ta vare på den. Rens blåskjellene eller server skjellene rett i pastaen om du vil. Det kan være lurt å sile kraften gjennom et klede, da det kan være noen få sandkorn og skjellrester i den.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Varm en vid kjele med olivenolje og ha det i. Fres til løken er bland og ha i cherrytomatene hele. Vend godt sammen, ha i 2 dl av blåskjellkraften og sett på lokk. Resten av kraften kan du fryse ned og bruke til fiskesuppe senere.
Skru temperaturen ned og la tomatene bli «sprengt». Knus så tomatene og kok ca. 10 minutter før du kjører tomatene sammen med en stavmikser. Ha tomatsausen tilbake i den vide kjelen og smak til med salt, pepper og litt sukker. Smak til slutt til med eplecidereddik og eventuelt sitron om du ønsker det.
Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken eller lag hjemmelaget om du vil. Når pastaen er ferdig kokt har du pastaen rett fra pastavannet i tomatsausen. Ha så i krabbe, pillede reker og blåskjell. Avslutt med basilikum og cashewnøtter.