Smaken av Østkandet

Enkle forretter fra Østlandet

Charlotte Mohn deltar i smaken av Norge. I programmet lager hun gjeddetartar og rakfiskrull.
Disse råvarene er vanskelige å finne på denne tiden av året, derfor blir det:

Laksetartar og gravet lakserull:

Skjær laksefileten i tynne strimler og finhakk.
Gjør det samme med røkelaks.
Bland rå og røkt laks sammen med finhakket rødløk, finhakket dill.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Form til tartar og legg i en liten rund porsjonsform eller en kaffekopp.
Stivpisk rømme, smak til med salt, pepper, sitron og litt sukker og legg over laksen.
Glatt til.
Hvelv på en tallerken ved å snu formen opp ned på tallerkenen.

Gravlaksrull:

Smør lefsene med rømme og legg over tynne skiver av gravet laks og finhakket rødløk.
Rull sammen og del i biter og anrett på tallerken sammen med laksetartar.