Skrei

Skrei servert med sprøstekt bacon, frisk grønn ertepure,mosede mandelpoteter og sennep

Dryss salt på skrei/torskefilten og la den ligge med saltet i 15-20 min .Skrell og kok mandelpoteter møre i usaltet vann, det gjør ikke noe om de koker i stykker ! Hell av kokevannet og damp. Mos / knus potetene til en grov masse og smak til med smør eller fløte, salt og pepper. Mens potetene koker, del opp bacon i terninger og stek i panne med litt smør, til bacontreningene er gylne og sprø. Bruk så mye smør at der blir rikelig med smør til serveringen. Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet ,tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Kok opp vann ( uten salt) legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp og la fisken trekke ( trekk ev kasserollen vekk fra platen) i 6-8 min. Ta opp fisken legg den på et kjøkkenhåndkle/ kjøkkenpapir på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut før den legges på tallerken. Server med sennep.

Mer innhold fra TV 2