Skolemat

Pasta med fisk, spanske kjøttboller og potetmos med grønnsaker

Pasta med fisk:

Kok pastaen al dente

Smelt smør og bland i melet.

Spe forsiktig med varm melk under omrøring. Blir sausen for tykk tilsett litt mer melk eller vann.

Smak til sausen med salt pepper, evt. ha i litt parmesan eller annen ost for smak.

Blansjer grønnsakene i lett saltet vann, koke i ca 1 min

Sil av vannet og ha grønnsaken i den hvite sausen

Ha så i fiskebiter og la trekke i 2-3 min

545948

545950

Spanske kjøttboller:

Hakket chili eller chilisaus etter ønske, kan sløyfes

Bland kjøtt og salt, ha så i potet mel og bland godt.

Rør så inn egg og spe med melken,

Lag små boller som stekes i panne med olje, trekkes ferdige i sausen.

Saus:

Fres løk og grønnsaker blankt i en kjele med litt olje

Ha så på hakkede tomater, kokkes i ca 10 min.

Potetmos med grønnsaker:

Skrell og kok potetene møre i vann, ikke med salt da vil det bli seigt

Varm opp melk og smør

Hel av vannet på potetene og mos med en visp eller rotmoser

Spe med den varme melken til du var en glatt krem

Tilsette så blansjerte grønnsaker

Smak til med salt og pepper .

Mer innhold fra TV 2