Skolemat
Pasta med fisk, spanske kjøttboller og potetmos med grønnsaker
Pasta med fisk:
Kok pastaen al dente
Smelt smør og bland i melet.
Spe forsiktig med varm melk under omrøring. Blir sausen for tykk tilsett litt mer melk eller vann.
Smak til sausen med salt pepper, evt. ha i litt parmesan eller annen ost for smak.
Blansjer grønnsakene i lett saltet vann, koke i ca 1 min
Sil av vannet og ha grønnsaken i den hvite sausen
Ha så i fiskebiter og la trekke i 2-3 min
Spanske kjøttboller:
Hakket chili eller chilisaus etter ønske, kan sløyfes
Bland kjøtt og salt, ha så i potet mel og bland godt.
Rør så inn egg og spe med melken,
Lag små boller som stekes i panne med olje, trekkes ferdige i sausen.
Saus:
Fres løk og grønnsaker blankt i en kjele med litt olje
Ha så på hakkede tomater, kokkes i ca 10 min.
Potetmos med grønnsaker:
Skrell og kok potetene møre i vann, ikke med salt da vil det bli seigt
Varm opp melk og smør
Hel av vannet på potetene og mos med en visp eller rotmoser
Spe med den varme melken til du var en glatt krem
Tilsette så blansjerte grønnsaker
Smak til med salt og pepper .