Skolemat, dobbelt skolesmørbrød og pastasalat med grønnsaker

Smørbrød:

Smør 1 brød skive med smøreost eller sennep på den ene siden legg over kalkunpålegg og salat, smør begges sider på neste skive og legg over , legg over skiver av tomat og agurk og ev ost. Smør den siste skiven med smøreost eller sennep og legg over. Klem skivene godt sammen og kutt i to ( trekanter)

Pastasalat:

Kok pasta som anvist på pakken. Slå av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. La den renne godt av.

Del grønnsaker i terninger/ biter.

Bland lett sammen.

Tilsett ost eller kjøtt om ønskelig . Vend inn ønsket dressing.

Oljedressing:

Bland sammen eddik, oregano, finhakket hvitløk, tørr sennep og spe med olje. Smak til med grovmalt pepper og salt.

Pesto:

Rist/stek pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne . Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.

Mer innhold fra TV 2