Oppskrift: Skolebrød

Skolebrød med sjokolade

Skolebrød fylles med vaniljekrem og toppes med sjokolade og mye annet godt.

SJOKOLADESKOLEBRØD: Skolebrød fylles med vaniljekrem og toppes med sjokolade og annet godt. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
SJOKOLADESKOLEBRØD: Skolebrød fylles med vaniljekrem og toppes med sjokolade og annet godt. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Christer Rødseth tar skolebrød til nye høyder. Både sjokolade, melis, vaniljekrem, kokos, blåbær og ristede mandler hører med.

– Bruk den gjærdeigen du liker eller oppskriften min. Ikke vær redd for å utfordre konsepter som allerede eksisterer som jeg gjør idag, sier Christer.

Dette trenger du:

  • 1 l helmelk
  • 200 g melis
  • 1,6 kg hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pk fersk gjær
  • 150 g meierismør
  • 1 ts salt
  • 150 g mørk sjokolade
  • Egg til pensling

Vaniljekrem:

  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 100 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang
  • 30 g maisennamel

Slik lager du skolebrødene:

  1. Start med å temperere melken og skjære sjokoladen i biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle til eltemaskin i rekkefølgen i oppskriften.
  3. Elt deigen i ca 17-18 minutter. Når det står igjen 30 sekunder har du også i sjokoladebitene slik at de elter raskt inn
  4. Sett deigen til heving i 45 minutter eller til den har doblet seg i størrelse.
  5. Forvarm oven til 200 grader. Del deigen i emner på ca. 100 gram og trill de runde. Etterhev i 15-20 minutter.
  6. Trykk emnene sammen for å gjøre plass til vaniljekrem i midten av deigen. Hev ytterligere 10 minutter før du pensler med egg og steker i 10-12 minutter.
  7. Bland sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en egen bolle. Pisk sammen.
  8. Hell melk og fløte i en kjele. Del vaniljestangen i to og ha frøene og stangen i kjelen med melken. Kok opp.
  9. Hell den varme melkeblandingen over eggene og bland godt sammen. Ha det tilbake i kjelen og sett den på varmen.
  10. Varm/kok til det tykner og ha rett over på en tallerken eller lignende. Dekk med plast og sett til avkjøling.
  11. Rør sammen 2 eggehviter og ca. 3 dl melis (kanskje litt mer om du vil ha masse melis til å feste seg på bollene).
  12. Når bollene er avkjølt har du på masse melis og dypper de i enten bare kokosmasse eller en blanding av kokosmasse, litt flaksalt og hakkede mandler.
  13. Rør sammen blåbær med melis og topp oppå vaniljekremen for å få litt syre til de søte bollene.