Skolebrød med sjokolade
Skolebrød fylles med vaniljekrem og toppes med sjokolade og mye annet godt.

God morgen Norge
Christer Rødseth tar skolebrød til nye høyder. Både sjokolade, melis, vaniljekrem, kokos, blåbær og ristede mandler hører med.
– Bruk den gjærdeigen du liker eller oppskriften min. Ikke vær redd for å utfordre konsepter som allerede eksisterer som jeg gjør idag, sier Christer.
Dette trenger du:
- 1 l helmelk
- 200 g melis
- 1,6 kg hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 1 pk fersk gjær
- 150 g meierismør
- 1 ts salt
- 150 g mørk sjokolade
- Egg til pensling
Vaniljekrem:
- 3 dl melk
- 2 dl kremfløte
- 4 stk eggeplommer
- 100 g sukker
- 100 g sukker
- 0,5 stk vaniljestang
- 30 g maisennamel
Slik lager du skolebrødene:
- Start med å temperere melken og skjære sjokoladen i biter.
- Ha alle ingrediensene i en bolle til eltemaskin i rekkefølgen i oppskriften.
- Elt deigen i ca 17-18 minutter. Når det står igjen 30 sekunder har du også i sjokoladebitene slik at de elter raskt inn
- Sett deigen til heving i 45 minutter eller til den har doblet seg i størrelse.
- Forvarm oven til 200 grader. Del deigen i emner på ca. 100 gram og trill de runde. Etterhev i 15-20 minutter.
- Trykk emnene sammen for å gjøre plass til vaniljekrem i midten av deigen. Hev ytterligere 10 minutter før du pensler med egg og steker i 10-12 minutter.
- Bland sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en egen bolle. Pisk sammen.
- Hell melk og fløte i en kjele. Del vaniljestangen i to og ha frøene og stangen i kjelen med melken. Kok opp.
- Hell den varme melkeblandingen over eggene og bland godt sammen. Ha det tilbake i kjelen og sett den på varmen.
- Varm/kok til det tykner og ha rett over på en tallerken eller lignende. Dekk med plast og sett til avkjøling.
- Rør sammen 2 eggehviter og ca. 3 dl melis (kanskje litt mer om du vil ha masse melis til å feste seg på bollene).
- Når bollene er avkjølt har du på masse melis og dypper de i enten bare kokosmasse eller en blanding av kokosmasse, litt flaksalt og hakkede mandler.
- Rør sammen blåbær med melis og topp oppå vaniljekremen for å få litt syre til de søte bollene.
Artikkelen er oppdatert