Skinnstekt laks servert med stuet spinat

Laksen krydres med salt og pepper og stekes raskt i pannen. Serveres med en fyldig spinatstuing og poteter.

Dette trenger du:

  • Beregne 150-200 g laks med skinn pr person
  • Salt, pepper
  • Flytende Melange til steking

Stuet spinat:

  • Ca. 500 g renset spinat
  • 2 ss flytende Melange
  • 2 ss hvetemel
  • Ca. 3 dl ekstra lett lettmelk
  • Salt og finrevet/malt muskat

Slik gjør du:

Begynn med å koke poteter.

Fortsett med spinatstuingen. Rens spinaten for grove stilker. Spinat pakket i poser er ferdig vasket. Damp spinaten i en kjele til den faller lett sammen. Ta den opp og renne av seg. Rør sammen flytende Melange og hvetemel i kasserollen, spe med melk litt etter litt mens du vipser/rører godt til du har en en fyldig saus. La sausen trekke 5-6 minutter. Rør inn den grovhakkede spinaten og kjør sammen med en stavmikser til en fyldig grønn saus. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt, eventuelt noen dråper sitron.

Del laksen i jevne stykker, krydre stykkene med salt og litt kvernet pepper. Stek laksestykkene med skinnsiden ned ved middels høy varme i ca. 4 minutter, til skinnet er blitt sprøtt. Snu stykkene og stek videre 40-50 sekunder minutter på den andre siden. Steketid er avhengig av tykkelsen på laksebitene.

Server den skinnstekte laksen med spinatsausen og kokte eller ovnsbakte poteter, eventuelt grillet sitron.