Oppskrift: Saus

Saus med smak av bringebær

Dette er en smakfull saus som passer like godt til kalkun, vilt eller storfekjøtt.

SAUS: En saus med smak av bringebær til kalkun, vilt eller storfekjøtt. Foto: Bjarte Ragnhildstveit / God morgen Norge
SAUS: En saus med smak av bringebær til kalkun, vilt eller storfekjøtt. Foto: Bjarte Ragnhildstveit / God morgen Norge

Dette er en uslåelig saus som stadig lages på Wenche Andersens kjøkken. Passer til både kalkun, vilt og storfekjøtt. 

Sausen er glutenfri og er beregnet for fire personer.

Dette trenger du: 

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss bringebæreddik eller sherryeddik
  • Ca. 5 dl kyllingkraft + sjy fra kalkun stekingen
  • Ca. 3 dl seterrømme
  • Salt, pepper

Slik lager du sausen: 

  1. Smelt brunt sukker (til karamell). 
  2. Tilsett eddik og kok inn til en gylden tykk sirup. NB sukkeret/karamellen vil stivne, men den vil koke seg inn i eddiken. Pass på at den ikke blir brent!
  3. Tilsett kraft. Kok opp og la småkoke 5-6 minutter uten lokk. 
  4. Tilsett rømme og kok opp og la sausen stå og trekke 1-1 ½ time. 
  5. Sjy fra kjøttet tilsettes når kjøttet er ferdig stekt. 
  6. Smak til sausen med salt og pepper før servering.