Sagopudding og byggrynspannekaker

To gode hverdagsdesserter

Sagopudding servert med rørte bær:

Kok opp melk, sagogryn, sukker og splittet vaniljestang.
Kok til grynene er møre 7-8 min.
Tilsett revet skall av lime eller sitron.
Trekk kasserollen vekk fra platen.

Halvpisk egget og rør det inn i grøten.

Hell over i porsjonsglass eller serveringsbolle, dryss litt sukker på toppen for å unngå ”skorpe”.
Avkjøl.

Server med rørte bær.

Tips 1 - pisket krem kan vendes inn i avkjølt grøt for å få en kremet sagodessert.

Tips 2 – Sagogryn kan erstattes av semulegryn.

Bygggryns pannekaker servert med cottage cheese og rørte blåbær:

Bland sammen melk, kefir, gryn, mel og salt til en glatt røre.

Visp egg og sukker til eggedosis og vend inn i røren.
La røren stå og svelle i ca 20 min.

Stek pannekaker og server med cottage cheese og rørte blåbær.