Oppskrift: Sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Wenches sjokoladekake uten egg blir ofte etterspurt - kaken er toppet med en deilig glasur.

SJOKOLADEKAKE: En saftig sjokoladekake som lages uten egg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
SJOKOLADEKAKE: En saftig sjokoladekake som lages uten egg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette er en smakfull og saftig sjokoladekake som enkelt kan gjøres både melkefri og glutenfri. Oppskriften er til en rund form på 22/24 cm. 

Glutenfri: Bruk det glutenfrie melet du bruker til baking. Tilsett eventuelt 1/2 ts Psyllium (det som tidligere het fiberhusk). 

Melkefri: Bruk plantebasert melk og tilsett 1 ts bringebæreddik eller eplecidereddik. 

– Du må gjerne gjøre kaken ekstra fristende ved å ringle over litt flytende karamell, og servere med litt frukt og bær eller kokos, sier Wenche. 

Dette trenger du: 

  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 2 1/2 ss kakao
  • 1 1/2 ts natron
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 dl sukker
  • 5 dl kefir eller yoghurt naturell, evt alpro yoghurt eller et annet syrnet melkefritt produkt
  • 75 g (ca. 3/4 dl) smeltet smør (evt 3/4 dl flytende Melange uten melk)

 Glasur:

  • 75 g mykt smør eller myk margarin uten melk
  • 200 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 1-2 ss melk som tåles eller saft fra appelsin

Slik lager du sjokoladekaken:  

  1. Varm stekeovnen til 175 grader.
  2. Bland sammen det tørre i en bakebolle. Tilsett smeltet smør/margarin og rør sammen til en glatt deig.
  3. Fordel deigen i en rund form 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir og kantene smurt med smør/margarin.
  4. Stek midt i varm stekeovnen 25-30 minutter. Steketid vil variere litt fra stekeovn til stekeovn og størrelse på formen. Sjekk med en kakestikke/spagettipinne. Henger det deig i igjen på pinnen, stek 2-4 minutter lenger.
  5. Avkjøl kaken for glasuren fordeles over den romtempererte kaken.
  6. Glasur: Pisk sammen mykt smør (eventuelt margarin) og resten av ingrediensene (romtempererte)