Saftig biff med bakt søtpotet
løk, tomater og paprikasmør
Temperer kjøttet på kjøkkenbenken ca 30 min før det stekes.
Skrell og del poteter i tykke skiver eller båter og løk i båter og legg i
et ildfast fat , vend inn olje , salt og pepper.
Stek i stekeovn ved 225 oC i 40 – 50 min, til potetene er møre og gylne.
Vend om på potetene under stekingen.
Del plommetomater, dryss med salt og pepper og la dem steke med siste
15-20 min.
Fortsett med paprikasmør:
Rør sammen alle ingrediensene til smøret, smak til med pepper og ev salt.
Sett kaldt.
Dryss biffene med salt og grovmalt pepper.
Varm olje i en stekepanne/ grillpanne, tilsett smør og la smøret bruse
ferdig før kjøttet legges i.
Stek 2-3 min på hver side , ta opp kjøttet og la det hvile 6-8 min før
servering.