Reinskav

Servert med mandelpoteter og grønn ertestuing

Reinskav med mandelpoteter

Stek reinskav og finhakket løk i smør ved sterk varme.

Lager du en stor porsjon, stek kjøtt i flere omganger. Ha kjøttet over i en gryte.

Dryss over salt og tilsett rømme. La retten trekke i 15-20 min til kjøttet er mørt.

Vil du lage retten litt magrere, tilsett 1 dl kraft (evt. vann) og ca 1/2 dl seterrømme eller matfløte. Jevn med hvetemel rørt ut i litt kaldt vann (husk å la gryta trekke ca 8 min etter at meljevning er tilsatt).

Server med mandelpoteter eller gulløye (eller en mos av potet og selleri) og grønn ertestuing.

Vil du lage retten på tradisjonelt vis, brun kjøtt og finhakket løk i smør, tilsett vann til det står 3/4 opp på kjøttet. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Smak til med salt og pepper og evt. knust einerbær.

Grønn ertestuing

Legg ertene i bløt natten over, i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtevannet. Kok ertene møre i nytt friskt vann, vannet skal såvidt dekke ertene. Koketid ca 1 time.

Smak til med smør, salt pepper og sukker.

Tips: har du glemt å legge ertene i bløt, kok de med en teskje natron i 2-3 timer.

For en mer "moderne variant av grønn ertestuing

Kok opp frosne erter i lettsaltet vann, hell av kokevannet. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med smør, salt og pepper.

Se mer.

802179

Mer innhold fra TV 2