Reinsdyrfilet servert med potetkrem
smørstekt rosenkål og rødvinsaus
Temperer kjøttet og krydre med salt og pepper.
Brun kjøttet raskt i varm olje tilsatt smør, knuste einebær og timian.
Legg kjøttet i et ildfast fat.
Stek i varm stekeovn ved 150 oc til kjernetemperatur på 56 oC.
La kjøttet hvile i ca 20 min før oppskjæring.
Potetkrem:
Skrell og del poteter i terninger, kok dem møre i usaltet vann, hell av
kokevannet.
Damp potetene og press dem gjennom en potetpresse eller en sikt ( ev knus
med gaffel).
Rør smøret inn i potetmassen og tilsett melk til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Rødvinssaus:
Kok inn rødvin, finhakket løk og sukker.
Tilsett innkokt kraft og kokk uten lokk i ca 30 min. Sil.
Pisk inn terninger av usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Rett før servering, bland lett inn lettpisket fløte og smak til med
rognebærgele
Smørstekt rosenkål:
Snitt opp rosenkål og surr i smør i en stekepanne.
Dryss over ½ ts sukker, frisk hakket tiamin og 1 knust / finhakket einebær.
La surre på svak varme i 6-10 min.
Dryss ev med finhakket sprøstekt tørrsaltet bacon før servering.