Rakfisk

Gjest på kjøkkenet er Hallgrim Berg med kokeboken ”Rakfisk i godt lag ”,utgitt på Samlaget

Rakfisk med tradisjonelt tilbehør:

Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person.

Ved servering flåes fisken, enkelte foretrekker å filetere fisken.
Del opp i skiver/biter.
Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre.

Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.

Rakfiskrullader:

Som en liten forrett, snacks eller aftensrett.

Beregn 75-100 g rakfiskfilet pr person.

Smør potetlefse med en blanding av sennep og crème fraiche/rømme.
Dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakfisk.
Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter.
Fest sammen med en cocktailpinne.

Rakfisktartar:

Finhakk rakfisk og purre.
Bland inn rømme og smak til med grovmalt sort pepper.
Form til små ”biffer”og legg på en bit flatbrød.

Rakfiskmousse med akevitt:

Del opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med akevitt og rakfisk.
Kjør sammen til en glatt mos.
Smak til med pepper.

Smør mosen på lefse og rull sammen, eller legg moussen på en liten bit flatbrød eller grovbrød.

Moussen kan evt smakes til med litt rømme.