Rabarbrakake og rabarbra- trifle

Vi bruker sesongens herlige råvarer.

Rabarbrakake.

Denne oppskriften er til 24 cm form. Til langpanne, gang oppskriften med 2 eller 3 . Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.

Varm stekeovnen til 180oC. Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt .Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min.

Server kaken lun med krem, vaniljekesam eller is.

Rabarbra-trifle.

Rens rabarbra og skjær i biter. Kok i en kasserolle med vann eller eplejuice og sukker.

Damp møre under lokk. Rabarbra bitene skal fortsatt henge sammen.

Ta opp rabarbraen med en hullskje. Kok inn rabarbrasaften til sirup.

Hell sirupen over rabarbrastykkene og avkjøl.

Rør inn vaniljekesam, frø fra vaniljestang og kremost til en glatt masse.

Legg biter av kjeks eller marengs i bunnen av dessertglass.

Legg rabarbra oppå, deretter kremostblandingen.

Fortsett med 2–3 lag , til glasset er fylt.

Legg noen rabarbrabiter og rabrasirup på toppen

Mer innhold fra TV 2