Pulled chicken og coleslaw

Kyllingen gjør seg nesten selv i ovnen - langtidsstekes i 5-6 timer. Serveres med coleslaw i hamburgerbrød.

PULLED CHICKEN: Serveres med coleslaw i hamburgerbrød. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PULLED CHICKEN: Serveres med coleslaw i hamburgerbrød. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Til denne retten serveres med barbequesaus. Du kan kjøpe ferdig i butikk, men det er også enkelt å lage hjemmelaget. Oppskrift finner du nederst i artikkelen.

Dette trenger du:

  • 2 stk kyllingbryst
  • 2-3 stk kyllinglår
  • 4-5 dl barbequesaus
  • 1-2 ss tørr urtekrydderblanding
  • 2-3 dl eplemost eller alkoholfritt øl

Coleslaw (kålsalat):

  • 200 g finsnittet sommerkål eller kinakål
  • 2 stk revet gulrot
  • 1 stk strimlet/revet eple
  • 3 ss tykk yoghurt, créme fraice lett eller lettrømme
  • 2 ss majones
  • 2-3 dijonsennep
  • 1 ts red curry paste
  • 1/2-1 stk saft fra lime eller sitron
  • 1-2 ts sukker
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 150 grader. Legg kylling i en passende stor ildfast form (ikke for stor). Legg gjerne i biter av løk, gulrot, stilkselleri eller andre grønnsaker du har tilgjengelig. Bland sammen barbequesaus, urtekrydder og eplemost og/eller alkoholfritt øl til en fyldig blanding og hell over kjøttet i formen.

Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett i stekeovnen. Senk temperaturen til 125 grader. Stek i minst 5-6 timer (kjøttet blir ikke dårlig om det står i 7 timer). Kjøttet skal være så mørt at det kan trekkes fra hverandre med en gaffel.

La kjøttet hvile ca. 20 minutter etter steking. Behold folien på. Ta opp kjøttet og legg lunt for eksempel i en panne med lokk.

Hell saus og grønnsaker fra formen over arbeidsbolle med kanter eller i et litermål. Bruk en stavmikser og mos sammen til en glatt tykk saus. Smak eventuelt til med litt mer krydder, noen dråper sitron eller lime. Bruk en gaffel og «riv» kjøttet i strimler. Bland 2-3 ss av «sausen» inn i kjøttet. Server i briochebrød/hamburgerbrød eller med ris og saus ved siden av.

Coleslaw:

Bland sammen finsnittet grønnsaker. Rør sammen yoghurt, crème fraiche eller rømme og majones. Smak til med sennep, salt, pepper og red curry paste og eventuelt litt saft fra lime eller sitron. Vend inn i grønnsakene.

Hjemmelaget barbequesaus:

  • 3 dl tomatketchup med mindre sukker
  • 1-2 ss tomatpuré
  • Salt
  • 1 stk finhakket hviløksfedd
  • 1-2 ts røkt paprikapulver
  • 1/2-1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2-3 dl olje

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene. Oppbevar i tett glass. Den er holdbar i kjøleskapet 4-5 uker.