Pølsefest med vaffel
For en litt mer spennende, mettende og smaksrik pølsemiddag, fyller Wenche vaffelrøren med potetmos. Du får også tips til grove og eggfri vaffelrøre.
I dag var Wenche i Holmenkollen og disket opp vafler til flere anledninger.
Pølse i vaffel
- 4 dl ferdigkokt eller hjemmelaget potetmos
- 100 g smør
- 5 egg
- ¼ ts salt
- 3 dl hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 4 dl melk (litt av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)
Tilbehør: pølse, ketchup, sennep og ev stekt løk.
Begynn med å lage potetmos, enten pose eller hjemmelaget.
Smelt smør. Bland sammen det tørre og tilsett melk, smeltet smør og potetmos. Visp/rør til en glatt røre.
Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør når du steker de første vaflene.

Grove vafler uten sukker (er også et godt alternativ til grove brødskiver)
- 100 g smeltet smør/margarin ev 1 dl rapsolje
- 3 dl grov sammalt hvite
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- ca 3 dl melk
- 1 egg
Bland sammen det tørre, tilsett smeltet smør/olje, egg og melk. Rør/visp til en glatt røre. La røren «svelle» 10-15 min før steking.
Tips: For søte vafler tilsett 2-3 ss sukker og 1 ts vaniljesukker .
Vafler uten egg
- 3 dl seterrømme
- 1 dl vann ca
- 100 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts natron eventuelt litt sukker hvis du vil ha søte vafler
Visp sammen til en glatt røre. La røren svelle i 10-15 min før steking.
Server med, skinke, ost, salat, brunost eller annet pålegg, og brett sammen.
