Pizzafest med god samvittighet
Linda Stuhaug er blant Norges største matbloggere, og deler sin mest populære oppskrift
gjennom tidene. Prøv Lindas søtpotetpizza med spicy kjøttsaus og dine favorittgrønnsaker!
Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaugs kokebok «Opptur med sunn mat». Den er beregnet for 4 personer.
Ingredienser
Pizzabunn av søtpotet
- 700-800 g søtpotet (ca. 2 store)
- 200 g havremel
- 3 egg
- 2 ts bakepulver
- krydder etter ønske
Pizzafyll
- 400 g karbonadedeig
- 400 g hakkede tomater
- 2-3 ss tomatpuré
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 chili
- fersk oregano og basilikum, evt. tørket
- salt, pepper, paprikakrydder etter smak
- grønnsaker etter ønske
- revet ost

Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Del søtpotetene i fire biter og bak i mikrobølgeovnen i 5-10 minutter, eller til de er møre. Du kan også bake søtpotetene i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.
2. Fjern skallet på søtpotetene og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett havremel, egg, bakepulver, krydder og bland godt. Fukt hendene og fordel deigen tynt utover et stekebrett med bakepapir.
3. Forstek bunnen midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter, til den er godt gyllen og begynner å bli sprø. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis. I mellomtida lager du fyllet: Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder og finhakkede urter.
4. For å unngå at bunnen trekker til seg væske fra pizzafyllet, anbefales det å avkjøle den etter steiking.
Du kan fint hurtigavkjøle den i fryseren.
5. Fordel fyllet utover pizzabunnen og avslutt med ost. Stek pizzaen midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
6. Server gjerne med frisk salat og en hvitløks- og urtedressing (laget på lettrømme, kesam eller yoghurt).
Tips: Varier gjerne fyllet med ulike typer grønnsaker, pepperoni, spekeskinke eller lignende i tillegg til kjøttfyllet.
