Pizza

Hva med en pizza i VM-helgen?

Deig - nok til en stor pizza eller fire små.

Oppskriften kan gjerne dobles

Rør sammen alle ingrediensene og 3 ss olje til en smidig deig.
Tilsett 1 ss olje og elt til oljen smører seg rundt deigen og slipper bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i 1, gjerne 2, timer.

Del deigen i mindre biter, klem/kjevle ut til porsjonspizzaer.

Legg på bakepapirkledt stekebrett. Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel.

Forstek bunnene i varm stekeovn 250 oC i 6-7 min. eller i pizzaovn.

Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min.

Pizzasaus

Finhakk løk og hvitløk og surr det i olje til det blir mykt. Tilsett sukker og stek til løken «karameliserer» seg.
Ha i tomatpuré og la det surre i 3-4 min. før tomatene tilsettes.

Kok opp og la trekke uten lokk, i 20-30 min. til en fyldig saus.

Smak til med salt og pepper, ev. litt sukker.

Slik gjør du

Smør tomatsausen på pizzabunnen og legg på skiver av mozzarella.

Stek i 6-8 min. på 230 oC.

Legg på tynne skiver spekeskinke og legg gjerne på ruccolasalat vendt inn med revet parmesan og god olivenolje ved servering.

Andre forslag

Smør tomatsaus eller crème fraishe i et tynt lag utover den forstekte pizzabunnen og legg på ønsket fyll.

* Tomatsaus, kokt skinke i strimler, artiskokkbunner, revet parmesan. Stek i 6-8 min.

* Créme fraishe, koktskinke, sorte oliven, halve sherrytomater, ev. skiver av mozzarella ost. Stek i 6-8 min.

* Sløyf kokt skinke. Stek som angitt og legg over tynne skiver spekeskinke eller sprøstekt bacon ved servering. Ev. ruccola vendt inn med revet parmesan og olivenolje.

* Tomatsaus, blader av basilikum, skiver mozzarella ost.

Helt enkelt

Hell litt god olivenolje over forstekt pizzabunn. Dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin. Stek videre i 3-4 min.

Mer innhold fra TV 2