Pizza-pai

En smakfull kombinasjon, pizzabunn med paifyll på toppen

Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”.
Tilsett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en smidig, glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en stor paiform( 26/28 cm) eller et ildfast fat.
Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC, på nederste rille, i ca 10 min.

Fyll:

Brukes spekepølse, skjær den i terninger og surr i tørr stekepanne til fettet smelter ut, tilsett finhakket løk, hvitløk og purre og la surre til løken er blank.

Pisk sammen egg, melk, kesam/ cottage cheese eller fløte, salt, pepper, krydder og 1 dl revet ost.

Legg løkblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen, og dryss over marinert ost i terninger.

Stek videre ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.
Legg sherrytomater over de siste 15-20 min, og ev oliven de siste 5-6 min.

Server med en grønn salat og ev hvitløkskrydret matyoghurt.

Her ser du videre:

489634