Piggvar og kamskjell Copacabana
Retten servers med spinat, stekt sopp og sjalottløk , mangosalsa og korianderolje – se tips.
Grovhakk hvitløk, knus sitrongress i morter eller hakk med kniv. Riv av det grønne skallet på lime og press ut saften. Del chili på langs , fjern hvite frø og finhakk det røde fruktkjøttet. Bland sammen med resten av ingrediensene til marianden.
Del fiskefilet i serveringsstykker og legg i marinaden et par timer i værelsestemperatur eller natten over i kjøleskapet.
Ta opp fisken og tørk av den med litt kjøkkenpapir.
Lag tilbehøret før fisken og kamskjellene stekes.
Fisken stekes i nøytral olje tilsatt litt smør.
Kamskjell: Beregn 1 kamskjell pr person. Stek raskt i varm panne med litt nøytral olje og smør ( sammen med fisken, salt, pepper .
Tilbehør
Saus:
Sil marinaden over i en kasserolle , kok opp og smak til med salt og ev litt pepper.
Mangosalsa:
Rens og skjær mango i små treninger og finhakk sjalottløk. Kok opp dl vann, tilsett sukker og kok til en tykk lake. Tilsett finhakket løk og la trekke i sukkerlaken 2-3 min, ha i mango og smak til med saft fra lime.
Stekt sopp og sjalottløk:
Skjær portobello sopp ( eller annen sopp) i strimler og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Smak til med salt, pepper og finhakket persille.
Spinat:
Skyll og rist godt av spinaten. Smelt litt smør i en liten stekepanne/kasserolle, tilsett spinat og la trekke i 20-30 sek. Salt og pepper. Dette gjøres rett før servering.
Korianderolje:
”Dypp” frisk koriander i kokende vann, så raskt over i iskaldt vann. Rist godt av alt vannet. Kjør koriander i en blender/hurtigmikser til en glatt grønn olje. Sil.