PIA TJELTA:

Pia Tjelta: – Rikdommen kom veltende innover

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Den andre sesongen av «Lykkeland» starter det året Pia Tjelta ble født, og hun husker godt hvordan oljerikdommen preget barndommen i Stavanger.

– Huset vårt lå alene og landlig til, og plutselig ble det svære byggefelt rundt oss med bløtkakeforma hus. Jeg kan huske rikdommen og den enorme velstanden som kom veltende innover byen.

Begge foreldrene til Pia Tjelta jobbet på flyplassen, og opplevde at verden kom veldig nær.

– Plutselig fikk de sjukt mye å gjøre. Det føles viktig og nært å fortelle historien fra Stavanger, byen jeg er født og vokst opp i, forteller Tjelta til God morgen Norge.

Se intervjuet øverst i saken!

I LYKKELAND: Pia Tjelta husker godt hvordan barndomsbyen Stavanger var preget av oljerikdommen. Foto: God morgen Norge
I LYKKELAND: Pia Tjelta husker godt hvordan barndomsbyen Stavanger var preget av oljerikdommen. Foto: God morgen Norge

Gøy å gå tilbake til 70-tallet

Sesong 2 av «Lykkeland» starter med Bravo-utblåsningen i 1977 og slutter med Alexander Kielland-ulykken i 1980.

– 70-tallet er min favoritt-tid, både stilmessig, motebildet og fargene, også virker det som de hadde det så gøy på den tiden, sier Tjelta, som også var veldig fornøyd med å vende tilbake til «Lykkeland» og Ingrid Nyman.

Pia Tjelta syntes det var en fryd å spille rederfruen Ingrid Nyman, som hun mener er den ultimate rollen.

DRØMMEROLLE: Pia Tjelta elsker å spille rederfruen Ingrid Nyman. Foto: Agnete Brun/NRK/Maipo Film
DRØMMEROLLE: Pia Tjelta elsker å spille rederfruen Ingrid Nyman. Foto: Agnete Brun/NRK/Maipo Film

– Jeg elsker å spille henne! Det er så mye greier med henne, jeg kunne spilt henne resten av livet. Nyman sier selv at hun er: «svart til sinns, høystemt på fest, tiltaksløs når det drar seg på», sier Tjelta.

– Noe som passer for deg?

– Ja, i hvert fall «høystemt på fest».

Et travelt år

Selv om koronaen har satt en stopper for store deler av kulturlivet, har Pia Tjelta hatt et travelt år, med film- og serieopptak.

– Jeg har aldri jobbet så mye som de siste 18 månedene. Jeg har filma hele veien, og et filmsett føles som det tryggeste stedet å være. Det er enormt strenge smittevernregler på et filmsett, og jeg har vært superheldig som har fått lov til å jobbe.

Tjelta har vært i produksjon med den kommende serien «Made in Oslo» og Tuva Novotnys nye film «Diorama», men «Lykkeland» er først ut, med premiere på årets første søndag.