Pepperbiff

Indrefilet av hest

(Samme fremgangsmåte om du bruker mørnet kjøtt fra storfe, kalv eller vilt )

Legg biffene i romtemperatur til temperering ca 1 time før de skal stekes.

Ha hel pepper (både til biff og saus) i en tørr stekepanne.
Stek under omrøring til pepper begynner å ”poppe”.
Grovknus pepper i morter.

Ha ca 2 ss knust pepper i en skål og vend kantene / sidene på biffene i knust pepper.

Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret bruse ut før biffene legges i pannen.
Dryss på salt.
Stek 1-3 min på hver side.
Når kjøttsaften begynner å ”piple ” opp på overflaten av kjøttet, snu biffene.

Ta opp biffene og la dem ”hvile” , dvs kjøttsaft sette seg før servering.

Peppersaus:

Smelt smør i en stekepanne, tilsett finhakket løk la den surre seg blank i smøret.
Tilsett grovknust pepper, paprika, kraft og fløte.
Kok opp og la trekke til en fyldig saus.
Sil sausen og smak til med soppsoyasaus.
Om ønskelig kan sausen tilsettes syltet grønn pepper før servering.

Server med ovnsbakte poteter i båter eller bakte poteter, salat eller grønnsaker.

Tips:

Ønsker du å lage en magrere peppersaus, samme fremgangsmåte men bruk 3 dl oksekraft og 1 dl matfløte.
Jevn ev med maisennamel for å få rett konsistens.

Mer innhold fra TV 2