Pavlova med jordbær

Deilig sommerkake

Stekes i stekeovn 180 oC, ca 1 time ( varmluft 140 oC).

Ha eggehviter, salt og 150 g sukker i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.
Pisk ved middels hastighet til det dannes et mykt skum.

Bland maisenna i resten av sukkeret, og tilsett litt etter litt.
Når alt sukker er tilsatt, øk hastigheten og pisk til en blank, stiv/ tykk marengs.
Tilsett eddik og pisk i 10-12 sekunder .

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel ca 24 cm.
Ha blandingen i sirkelen, form til en kakebunn ca. 2,5 cm høy.

Sett stekebrettet i den varme stekeovnen.
Senk temperaturen til 140 oC og stek kaken ca.1 time til bunnen er sprø på yttersiden, lys kremfarget og litt myk inni.

Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt, stekeovnsdøren på gløtt.

Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Kakebunnen kan stekes flere dager i forveien.
Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt ( ikke kaldt).

Pisk krem (tilsett ev litt vaniljekrem eller eggedosis) eller myk iskrem som er pisket opp, og bre utover bunnen, rett før servering.
Fordel over friske bær ev frukt.

Mer innhold fra TV 2