Pasta med ragu

En klassisk italiensk rett - pasta og kjøttsaus toppes med parmesan.

PASTA MED RAGU: En italiensk klassiker som toppes med parmesan. Foto: Sara Johannessen / TV 2
PASTA MED RAGU: En italiensk klassiker som toppes med parmesan. Foto: Sara Johannessen / TV 2

Dette trenger du:

  • 300 g kvernet oksekjøtt
  • 300 g kvernet svinekjøtt
  • 2 stk løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk selleristang
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl kjøttkraft (okse eller kylling)
  • 500 g hermetiserte tomater
  • 2-3 ss nøytral olje til steking
  • 4-5 ss olivenolje
  • Salt og pepper til smak
  • Revet parmesan til dryss
  • 400 g tagliatelle (eller annen pasta)

Slik gjør du:

Sett en stekepanne eller vid kjele på medium varme. Finhakk alle grønnsakene. Varm kjelen/pannen opp til høyere temperatur og ha i nøytral olje. Begynn med å steke kjøttet i den varme pannen. Hakk kjøttet godt og ha på litt salt og pepper før du har i grønnsakene og lar disse steke til de er blanke.

Ha nå på rødvin og reduser til det halve før du har på kraft og hermetiserte tomater. Nå starter en prosess – en prosess av glede hvor du kan kjenne luktene av den fantastiske raguen du lager og se den redusere til noe helt fantastisk. Når væsken har kokt godt inn og du ser at raguen har tyknet litt kan du ta den av og smake til med mer salt og pepper om du føler det trengs.

Kok pastaen til den er al dente. Er den kjøpt på butikken står det på pakken, er pastaen fersk men tørket selv trenger den 3-5 minutter.

Server med en raus porsjon revet, gammel parmesan og nyt livet.

Tips: Bytt ut svinekjøtt med kokte linser om du vil gjøre retten litt grønnere.