Pasta med parmesan

Pasta serveres med parmesansaus, bacon og sprøstekt aubergine - enkelt og godt!

PASTA: En supergod pastarett med parmesan og sprøstekt aubergine. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PASTA: En supergod pastarett med parmesan og sprøstekt aubergine. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 g tørr pasta
  • 1 stk aubergine
  • 4 ss maizena
  • 4 dl solsikkeolje (evt annen nøytral olje)
  • Salt til smak
  • 200 g bacon i skiver (valgfritt)
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g revet parmesan
  • Salt og sitronsaft til smak
  • 10-12 estragonblader (evt andre urter)

Slik gjør du:

Skjær auberginen i skiver på ca. 1 cm og legg utover et stekebrett eller lignende. Salte de så på begge sider og la de ligge til de «svetter».

Tørk de så godt av og del de i to en gang til på langs slik at du får to lange skiver. Vend de opp i maizena og varm en stekepanne med olje til ca. 180 grader. Det sjekker du ved å sette en trepinne i pannen, det bruser rundt treverket når den er varm nok.

Skjær bacon i skiver og stek sprøtt i en annen stekepanne. Ha på fløten og kok opp.

Kok pastaen etter anvisning på pakken og ha pastaen rett fra det kokende vannet i pannen med fløte. Bruk gjerne tagliatelle eller annen spagetti. Ha så i revet parmesan, skvis over litt fersk sitronsaft og dryss litt salt over om det trengs etter din smak.

Auberginen skal friteres i olje rett før servering til den er sprø. Den får en gyllen farge, da kan den tas ut, la den renne av seg på et papir.

Anrett pastaen i en dyp tallerken og legg auberginebitene opp langs pastaen, legg på noen estragonblader eller annen urt du liker og riv eventuelt litt ekstra parmesan over.