Pasta med paprikasaus, chorizo og spinat
Dette er en smaksbombe av en pastarett. Paprika bakes i ovnen og er utgangspunktet for Christer Rødseths smakfulle paprikasaus.
Nederst i artikkelen finner du oppskriften på hjemmelaget pasta.
Dette trenger du til 4 personer:
- 400-450 g pasta av typen du selv ønsker
- 2 søtpaprika
- ½ vanlig paprika
- ⅓ løk
- 5 fedd hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 2-3 dl grønnsakskraft eller buljong
- 50-60 g revet parmesan eller annen hard ost
- 160-200 g chorizo eller bacon – bestem selv etter hvor sterk mat du liker
- 200 g vasket spinat
- 1 liten bunt fersk estragon eller oregano
- Salt, pepper og sitron til smak
Slik gjør du:
Sausen lages ved at du baker paprika i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Legg de så i en tett boks og la de ligge i noen minutter før du piller av skallet. Rens de så.
Skrell hvitløk og kutt i skiver. Varm en kjele eller panne og ha i olivenolje og la hvitløken få litt gylden farge. Ha så i paprikaen og grønnsakskraft. La den så småkoke i noen minutter før den kjøres opp i kjøkkenmikser eller med stavmikser.
Kutt chorizoen i små biter og stek lett i litt olivenolje. Om du har laget fersk pasta koker den nok ferdig på 3-4 minutter, om du kjøper på butikken følger du anvisningen på pakken. Husk salt i vannet!
Ha i sausen i pannen og smak til med salt, pepper og sitron. Ha i spinat. Ha til slutt i kokt pasta rett fra kjelen og bland godt sammen. Bruk eventuelt litt av pastavannet for å justere tykkelsen på sausen om du synes den er for tykk. Rett før servering har du i fersk estragon eller oregano. Topp også gjerne med noen hakkede nøtter om du har det tilgjengelig.
Hjemmelaget pasta:
- 200-250 g tipo 00 mel, eller annet fint hvetemel
- 3 eggeplommer
- 2 hele egg
- Litt salt
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du: Bland sammen alle ingredienser og lar deigen hvile i minimum 30 minutter før du kjevler den ut med pastamaskin eller kjevle.