Pasta med paprikasaus, chorizo og spinat

Dette er en smaksbombe av en pastarett. Paprika bakes i ovnen og er utgangspunktet for Christer Rødseths smakfulle paprikasaus.

Nederst i artikkelen finner du oppskriften på hjemmelaget pasta.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400-450 g pasta av typen du selv ønsker
  • 2 søtpaprika
  • ½ vanlig paprika
  • ⅓ løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 2-3 dl grønnsakskraft eller buljong
  • 50-60 g revet parmesan eller annen hard ost
  • 160-200 g chorizo eller bacon – bestem selv etter hvor sterk mat du liker
  • 200 g vasket spinat
  • 1 liten bunt fersk estragon eller oregano
  • Salt, pepper og sitron til smak

Slik gjør du:

Sausen lages ved at du baker paprika i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Legg de så i en tett boks og la de ligge i noen minutter før du piller av skallet. Rens de så.

Skrell hvitløk og kutt i skiver. Varm en kjele eller panne og ha i olivenolje og la hvitløken få litt gylden farge. Ha så i paprikaen og grønnsakskraft. La den så småkoke i noen minutter før den kjøres opp i kjøkkenmikser eller med stavmikser.

Kutt chorizoen i små biter og stek lett i litt olivenolje. Om du har laget fersk pasta koker den nok ferdig på 3-4 minutter, om du kjøper på butikken følger du anvisningen på pakken. Husk salt i vannet!

Ha i sausen i pannen og smak til med salt, pepper og sitron. Ha i spinat. Ha til slutt i kokt pasta rett fra kjelen og bland godt sammen. Bruk eventuelt litt av pastavannet for å justere tykkelsen på sausen om du synes den er for tykk. Rett før servering har du i fersk estragon eller oregano. Topp også gjerne med noen hakkede nøtter om du har det tilgjengelig.

Hjemmelaget pasta:

  • 200-250 g tipo 00 mel, eller annet fint hvetemel
  • 3 eggeplommer
  • 2 hele egg
  • Litt salt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du: Bland sammen alle ingredienser og lar deigen hvile i minimum 30 minutter før du kjevler den ut med pastamaskin eller kjevle.