Oppskrift: Pasta med blåskjell

Pasta med blåskjell, tomater og kikerter

Dette er det Christer Rødseth kaller en skikkelig god hverdagsmiddag.

PASTA MED BLÅSKJELL: Pasta serveres med både blåskjell, tomater og kikerter. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PASTA MED BLÅSKJELL: Pasta serveres med både blåskjell, tomater og kikerter. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Hvorfor ikke ta hverdagsmiddagen til nye høyder - en helt vanlig ukedag i januar? 

– Jeg liker å bruke skjellpasta, for da kan du få deg en liten overraskelse for hver bit du tar, sier Christer. 

Dette trenger du: 

  • 1 kg blåskjell
  • 2 dl hvitvin eller fersk eplejuice
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stilker timian
  • 1 ss solsikkeolje

Sausen: 

  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 500 g små tomater, type cherry eller romanticatomater. Alternativt 1 boks tomat.
  • ½ pt basilikum eller salvie
  • Kraften fra dampingen av blåskjell
  • 400 g skjellpasta, type Lumaconi eller lignende
  • 1 boks kokte kikerter
  • 2 selleristenger
  • Plukkede blåskjell fra dampingen
  • Saften fra en halv sitron

Topping: 

  • Frisk basilikum 

Dette gjør du:

  1. Skyll blåskjellene godt i kaldt vann. 
  2. Varm en vid kjele
  3. Kutt sjalottløk og hvitløk i skiver og fres i kjelen. Ha på blåskjell og vinen før du raskt setter på et lokk
  4. Damp skjellene til de åpner seg og sil de så av over i en bolle. Kraften siles gjennom et klede slik at evt sand ikke blir med i sausen.
  5. Plukk blåskjellene og sett de kaldt.
  6. For å lage sausen finhakker du 3 fedd hvitløk. Varm en vid panne og ha i olivenolje. Fres hvitløken til de er gyldne og ha i tomatene. Ha så på blåskjellkraften og sett på lokk slik at tomatene blir kokt møre. Når de er møre, ha i urter og kjør sammen sausen med en stavmikser. Hell sausen tilbake i den sammen kjelen den kom fra. Kutt selleristang i tynne skiver og ha de i sausen, la de småkoke et par minutter.
  7. Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha pastaen rett i sausen og bland godt sammen. Du ønsker å ha med litt av pastavannet, da det gir stivelse til sausen og gir sausen en fin konsistens.
  8. Ha nå i kikerter du har silt av med litt sitronsaft etter din egen smak. Ha tilslutt over fersk basilikum og server!